Wilka blanka skor han har den där Wilken!

Idag har jag varit skolan minsann! ;)
Det har varit föreläsningar hela dagen. På förmiddagen var det Agneta Aronsson från Strömsholm som pratade om sits, balans och inverkan. Väldigt intressant!
Sen gick vi och satte oss i ridhuset (brrrr...) och tittade när hon hade sitsträning "på lina" med en tjej i KY 1:an. Hon fick göra olika övningar som att t.ex. hålla ena handen i framvalvet på sadeln och sträcka upp den andra armen i luften och hålla den så nära örat som möjligt, utan att luta huvudet. Sen skulle hon vrida handflatan utåt och sen föra armen lite bakåt för att sen låta den falla ner. Detta skulle dessutom ske i takt med hästens gångart. Syftet med det var att få en bättre hållning. Sträcka upp sig mer, skjuta ut bröstkorgen lite och få in och ihop skuldrorna en aning.

När longeringen var slut var det dags för 8 stycken att rida en övning som ställer mycket krav på sitsen och inte minst koncentrationen ;)
De skulle rida rakt upp på medellinjen, svänga höger och vänster varannan gång, göra en serpentinbåge på långsidan och i den lägga en 10-metersvolt ut mot väggen. Riktigt bra övning som man kan göra mycket med och lägga in mycket övergångar :)

Efter att halvt ha frusit ihjäl där på läktaren tog vi våra stelfrusna tår och gick in i värmen för att käka lunch.
Sen var det dags för nästa föreläsning som hölls av Ulf Wilken från Svenska Ridsportförbundet. Han pratade om ridskolornas historia och uppkomst. Och även om säkerhet med häst, eftersom han är säkerhetsansvarig på SvRF. :)
Han låter lite som Nasse i Nalle Phu när han pratar men han är riktigt underhållande att lyssna på och han har mycket kloka ord att säga!
Domarna

Det har varit en väldigt lärorik dag med en hel del aha-upplevelser :)
Träffade lite folk från Rappestad med, alltid trevligt :) Både Fanny och Never-Sofia :)


Ulf Wilken och Agneta Aronsson


Nej, nu ska jag faktiskt plugga lite. LOA har gett oss en massa hopp-frågor som ska lämnas in.... Bäst att ta tag i det på en gång så jag slipper sitta dygnet runt sen efter jul.. :P Vi har ju några uppgifter att göra om man säger så...

Förresten! UnderbaraElin var med på TV igår! I Bonde söker fru. Hon och Hanna (kompis-Hanna, inte bonde-Hanna...)gick bakom Per och hans dejt när dom var i Falsterbo i somras, hihi.... Så man kan ju säga att jag känner två kändisar nu! ;) Nästan iallafall.... Var nog bara jag som såg att det var dom, men ändå! Haha ;)

Kommentarer
Postat av: Sofia

Alltid lika kul att träffa dej Kristin :)

Kram, Sofia (:

2008-12-12 @ 11:10:12
URL: http://www.nogg.se/pretty
Postat av: Kristin

Tack det samma Sofia :)

2008-12-12 @ 11:54:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0